Pedagógus nap (június első vasárnapja)

Ajándékozd meg pedagógusod hernyóselyem sállal!

Bezár
Selyem fehérneműk, selyem női ruházatok, selyem sálak, selyem ágyneműk
„Megérintettem, és selymes bőre elvarázsolt.”
Belépés

A selyem TITKA...

A selyem finom szálai térben és időben a kínai császárok idejére vezetnek vissza.
A féltve őrzött titok ma már ismert, mégis arisztokratikus maradt. Nincs egyetlen méltó versenytársa sem a természetes textíliák, sem a műanyagok között.
A selyem ma újra reneszánszát éli. Nyakkendő készül belőle, sál, ruha, újabban a gyógyászat segédeszköze. Készül a selyemből teniszhúr, horgász zsinór, a Concorde repülőgépek orr-része, ejtőernyő, versenykerékpár kereke, selyembe öltöznek a síversenyzők, mert melegen tart, és felissza az izzadtságot. A selyem nem csak a bőrt nyugtatja, de viselője lelkét is. Gyógyító hatása a ruházati felhasználás mellett évezredek óta ismert. A belőle készült speciális ruhákat, ágyneműket sikeresen alkalmazzák ekcéma, allergiás bőrbetegség, égési sérülések kezelésére.


Napjainkban ugyan a műselyem és műszálas szövetek olcsó ruhaanyaggal látják el az ipart, csakhogy a selyemnek nincs párja.

Mindent tudunk róla, a molekulaképletétől kezdve a szövetszerkezetéig,

mégsem tudjuk reprodukálni.

Ez a SELYEM TITKA!

Selyemhernyót tenyészteni nem könnyű foglalatosság, a módját a kínaiak jól értik. Egy nyakkendőhöz száztíz hernyó munkája szükséges, egy blúzhoz hatszáznál is több, egy jobbfajta kimonóhoz pedig legalább háromezer. Mindez "eredeti" alapanyagban kifejezve több, mint 60 kilónyi eperfa levél. Amint a hernyó alkotni kezd, semmi sem állíthatja meg, percenként 30-40 centit sző (közben végig himbálja a fejét). Két nap, két éjjel után 1500 méteres selyemszálat is szőhet. Ma hernyóselyemmel már paplant is töltenek, előnyös tulajdonságait éjszakai alvásunk során is hasznosíthatjuk.
A kollagén a bőr kötőszövetének hetven százalékát alkotja. A kollagén és a selyem hasonló aminosav összetételének köszönhetően nem vált ki bőrünkön allergiás reakciót, jó ventillációjának és nedvszívó hatásának köszönhetően pedig segít a hőszabályozásban, biztosítja a bőr légzését, javítja az anyagcsere folyamatokat, és a vérellátást. 
Abban, hogy ennyire sokoldalúan felhasználhgató, nyilván az is közrejátszik, hogy a feldolgozásánál csak forrázzák, vegyszert nem használnak. 
A selyem különösen ajánlott csecsemők számára, hiszen ők még több időt töltenek alvással, mint a felnőttek. A selymes ágynemű kíméletes a kényes bőrünkhöz, a selyemtöltet kiegyenlíti hőháztartásunk tökéletlenségét, így nyugodt és könnyed pihenést biztosít. Lágy anyaga kiválóan követi az emberi test vonalát, nem maradnak levegős részek a test körül, csekély tömegének köszönhetően 2-3 perc alatt felmelegít a hideg ágyban is.


A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Összes termék